20-vuotias Sauberin huippulupaus Charles Leclerc on ponnahtanut tällä kaudella suurien parrasvalojen eteen. Monacolaiskuskin kausi on mennyt hyvin, joka on johtanut kasvaneisiin odotuksiin ja paineisiin.

Uutisoimme aiemmin, että Leclerciä on huhuttu vahvasti Kimi Räikkösen korvaajaksi Ferrarilla jo ensi kaudeksi.

Vaikka mies on vakuuttanut sisäpiiripuheiden olevan pelkkiä huhuja, ovat tiedot hurjasta siirtokuviosta pysyneet vahvasti pinnalla F1-varikkojen keskustelupöydissä.

Huhumyllyä ovat epäilemättä yllyttäneet entisestään Leclercin vakuuttavat otteet kilparadoilla. Useaan otteeseen kärkikymmenikköön yltänyt nuorukainen on piiskannut Sauberinsa reilusti odotettua parempaan vauhtiin toistuvasti.

Leclerc myönsi tuoreessa Formula 1:n haastattelussa, että hyvät tulokset ovat näkyneet myös kasvavina paineina häntä kohtaan. Keskittyminen on pidettävä tiukasti ajamisessa, eikä antaa suuren mediahuomion häiritä.

– Se on hullua, kuinka se menee ylös ja alas. Olemme tehneet loistavaa työtä, mikä on mahtava juttu, mutta se nostaa odotuksia. Kun teet silti aivan hyvää työtä, mutta ei aivan loistavaa, ihmiset näkevät sen kuin huonona päivänä, Leclerc hämmästeli.

– Meidän on oltava varovaisia sen kanssa. Tärkein asia on se, että talli on tyytyväinen ja tietää mitä odottaa joka viikonloppu. He tietävät, kuinka hyvää työtä teemme tällä hetkellä, kuskilupaus sanoi.

Lähde: Formula 1