Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vakuuttaa, että Toro Rossoa ei uhrata Hondan moottorikehityksen hyväksi lähtöruuturangaistusten kautta.

Uutisoimme aiemmin, että saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden mukaan Honda saisi vapaat kädet testata voimayksikkönsä eri ratkaisuja Toro Rossolla F1-sarjan sanktioista huolimatta (linkki uutiseen).

– Tietenkin jätämme päätöksen Hondalle. Mutta jos he löytävät kymmenyksenkin lisää kehityksessä, he voivat totta kai kokeilla sitä kisassa, vaikka se tarkoittaisi rangaistuksia, Red Bull -jehu Helmut Marko kommentoi asiaa lehdelle.

Tallipomo Hornerin mukaan kyseessä ei ole aivan niin radikaali linjaus. Vaikka Hondalle annetaankin vapauksia kokeilla tekniikkaansa Toro Rosson autoissa, aiotaan se tasapainottaa Toron Rosson urheilullisten tavoitteiden kanssa.

– En usko, että aiomme puskea heitä uhraamaan Toro Rossoa. Totta kai siellä on tilaisuuksia, jossa voimme oppia asioita koko [Red Bullin] ryhmän hyväksi. Toro Rosso hyötyy niistä lopulta myös, Horner luonnehti järjestelyä Motorsportille.

– Se on tietenkin jotain, joka pysyy avoimena. Totta kai Toro Rossolla on silti oma taistelunsa niiden valmistajien kanssa, joiden kanssa he kilpailevat. Sillä on luonnollisesti merkittävää arvoa heille, Horner korosti.

Lähde: Motorsport