Epäonnisen useasti tällä kaudella kolaroinut Haas-kuski Romain Grosjean ei pidä Hockenheimringin uudesta DRS-alueesta, jonka hän uskoo johtavan tarpeettomiin vaaratilanteisiin.

Sveitsiläis-ranskalaisella formulakuskilla on riittänyt uskomaton määrä epäonnea tällä kaudella.

Mies on keskeyttänyt jopa kolmessa kisassa kolarin vuoksi. Kolarikeskeytyksiä on enemmän kuin kellään muulla kuskilla.

Useat F1-radat ovat saaneet tälle kaudelle uusia DRS-alueita, joilla liikuteltavan takasiiven saa avata. Uudistuksilla on tavoiteltu lisää ohituksia ja jännitystä kilpailuihin.

DRS-uudistusten tulokset ovat olleet vaihtelevia. Kuskeille on tuottanut vaikeuksia hallita liikuteltavan takasiiven käyttöä vaikeissa mutkissa.

Silverstonessa tuore DRS-alue johti muun muassa Sauberin Marcus Ericssonin rajuun yhteenottoon radan reunan kanssa.

Kun ottaa huomioon Haas-pilotin tuurin, hänen epäilevän kantansa Hockenheimin radan 1. mutkaa edeltävään DRS-alueeseen on helppo ymmärtää.

– Luulen, ettei ennen ensimmäistä mutkaa ole mitään tarvetta DRS-alueelle, sillä ei 1. mutkassa kukaan yritä ohittaa. Ensimmäisen ja toisen mutkan välillä kyllä ja toisen ja kuudennen mutkan välillä – miksi ei kuudennen tai kahdeksannen mutkan jälkeen, Grosjean ihmetteli Motorsportin haastattelussa.

– [Jos se on] ennen ensimmäistä mutkaa, käy samoin kuin Silverstonessa. Jos osuu napin ohi tai on liian myöhässä, olemme nähneet, ettei siinä käy hyvin, Haas-kuski muistutteli.

Lähde: Motorsport