McLarenin takavuosien suuruudesta on tällä hetkellä jäljellä vain kauniit muistot. Tuntuu käsittämättömältä, miten alas sarjaa ennen niin ylivoimaisesti hallinnut talli on vajonnut.

Kausi 2018 ei tule tallia huipulle palauttamaan, joten on syytä turvautua pettymyksentunnetta lieventävien asioiden ykköseen: nostalgiaan.

McLaren on esitellyt historiansa aikana liudan ikonisia kilpureita. ”Auto on aina kaunis kun se voittaa” on toki pätevä lause, mutta silmää voi miellyttää myös muulla tavoin.

Ohessa viisi kauneinta McLarenia.

5. McLaren MP4-4 (1988)

Kuva: Simon Bruty/Allsport/Getty

Yhtä vaille kaikki kauden 1988 kilpailut voittanut McLaren MP4/4 on aikakauteensa suhteutettuna täydellisyyden ilmentymä. Se oli paitsi suorituskyvyltään ylivertainen, myös uskomattoman kaunis.

Punavalkoinen väritys oli vuosikymmeniä osa McLarenin brändiä, mutta yhdistettynä matalaan profiiliin ja leveään, suureen takasiipeen värit toimivat erinomaisesti.

4. McLaren MP4-9 (1994)

Kuva: Getty Images

Kausi oli Peugeot-yhteistöineen McLarenille pienimuotoinen katastrofi, mutta kauniin auton talli silti yleisölle esitteli. Punavalkoinen väritys säilyi edelleen, mutta Peugeotin leijona toi mukavaa lisäsävyä autoon. Yksinkertainen muotoilu kruunaa kokonaisuuden.

3. McLaren MP4-15 (2000)

Kuva: Getty Images

McLaren luopui ikonisesta punavalkovärityksestään, mutta ei sen seuraaja yhtään vähemmän legendaariseksi muodostunut. Tämän ”väritysaikakauden” yksi herkuista oli kauden 2000 kilpuri.

Väritys säilyi vuosia käytännössä samana, mutta pieniä kosmeettisia muutoksia nähtiin. Tässä tapauksessa kauden 2000 Mika Häkkisen ja David Coulthardin kilpuri nousee listalle sen muotoilun ansiosta. Numero 1 Häkkisen auton keulassa alleviivaa tämän luomuksen kauneutta.

2. McLaren MP4-21(2006)

Kuva: Getty Images

Kun McLarenin koetti jälleen aika vaihtaa väritystään sponsoriteknisistä syistä, kokeili talli rohkeasti uusia tuulia. Auto säilyi harmanaa, joskin kromisena. Upea kilpuri erottui joukosta jo kaukaa. Plussaa ”häränsarvista” turvakaaressa.

1. McLaren MP4-20 (2005)

Kuva: Getty Images

Kaikkien aikojen F1-autoksikin kutsuttu kilpuri sai Kimi Räikkösen loistamaan. McLaren hioi paketistaan kauniin ja nopean, mutta valitettavan epäluotettavan.

Tummat sävyt ja punainen yhdistettynä upeaan muotoiluun tekevät tästä ansaitusti yhden kaikkien aikojen kauneimmista kilpureista.