F1:n hallitsevan mestarin Lewis Hamiltonin mielestä F1-sarja on ”kivikaudella” verrattuna muihin urheilusarjoihin monella toimintansa alueella.

Mestarikuskin mukaan F1-sarja on todella vanhanaikainen sen suhteen, kuinka vähän sarjan suuria päätöksiä tehdään yhteistyössä kuskien kanssa.

Brittitähti ei ole tyytyväinen siihen, kuinka harvoin formulakuskit pääsevät vaikuttamaan oman lajinsa asioihin.

Hamilton ei myöskään usko, että asiaan on tulossa lähiaikoina muutosta.

– Ei, näin ei ole käynyt aiemminkaan. Oletin asian pysyvän sellaisenaan tulevaisuudessakin. Oikeasti, F1 on kivikaudella verrattuna NFL:ään, jalkapalloon ja muihin suuriin urheilusarjoihin, formulamestari tylytti Motorsportin haastattelussa.

Brittitähti ei ole tyytyväinen siihen, kuinka harvoin formulakuskit pääsevät vaikuttamaan oman lajinsa asioihin. Hamiltonin mielestä F1:n TV-potentiaalia ei ole hyödynnetty aivan tappiinsa asti.

– Se on iso homma Chaselle [Carey, F1:n toimitusjohtaja]. Hän tuli tähän hommaan vain muutama vuosi sitten, eikä sitä ennen sosiaalista mediaa sallittu lajiimme sisään. Bernie [Ecclestone, ex-toimitusjohtaja] sanoi, ettei se ole tärkeää, brittikuski hämmästeli.

Mercedes-stara luottaa kuitenkin siihen, että Liberty Media ja Carey Chase tekevät parhaansa lajin kehittämisessä modernimpaan suuntaan.

– Uskon kyllä Chaseen. Hänen tiiminsä haluaa tuoda sarjaan muutosta, Hamilton kehui.

Lähde: Motorsport