Fernando Alonso valmistautuu yhteen uransa suurimmista haasteista tosissaan. F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari ei ole kuitenkaan lähdössä soitellen sotaan.

McLarenin F1-kuski nähdään parin viikon kuluttua Le Mansin 24 tunnin ajossa. Toyotan LMP1-tiimiin kuuluvalla Alonsolla on erinomainen mahdollisuus napata klassikkokilpailun voitto. Se avaisi hänelle mahdollisuuden napata himoittu triplakruunu, eli Le Mansin, Monacon GP:n ja Indy500-ajon voitto.

Le Mansissa autokuntaan kuuluu kolme kuljettajaa. Alonso jakaa ajovastuun Toyotan autossa #8 Sebastian Buemin ja Kazuki Nakajiman kanssa. Kokenut kaksikko tuo Alonsolle turvaa, mutta espanjalainen on pitänyt myös itse huolen, että hän on valmis haasteeseen.

Alonso kertoo motorsport.comille katsoneensa peräti 16 tuntia onboard-kuvaa Toyotan viime vuoden kisasta.

– Katsoin kaiken kuvamateriaalin viime vuodelta, minkä lisäksi tutustuin myös takavuosien kisoihin ja kierroksiin. Uskon olevani niin valmis kun vain voin olla, Alonso toteaa.

Lisäksi Alonso on ajanut Toyotan simulaattorilla sekä tehnyt jo WEC-debyyttinsä Span 6 tunnin ajossa.

Le Mansissa ajetaan tänä viikonloppuna ensimmäiset viralliset testit tämän vuoden kilpailuun. Klassikkokisa käynnistyy lauantaina 16. kesäkuuta kello 16 Suomen aikaa.