Toro Rosson F1-tallin kuljettajan Pierre Gaslyn mukaan Hondan johtoportaan ”kyynelehtiminen” kertoo siitä, kuinka iloisia japanilaiset ovat onnistumisistaan F1:ssä vaikeiden vuosien jälkeen.

Red Bullin sisartallin Toro Rosson huipputulos Bahrainin kisassa oli varsin tärkeä käännekohta Hondalle.

Japanilaiskärsi oli kärsinyt vaikeita vuosia McLarenin yhteistyökumppanina. Suuri osa brittitallin tuskailusta kaadettiin Hondan niskaan.

Mainion pistesaaliin Bahrainissa haalinut Gasly kertoi Motorsportille, että japanilaisten kanssa piti hakea hetken aikaa yhteistä aaltopituutta.

Mies sai kuitenkin esimakua yhteistyöstä Hondan kanssa ajettuaan Japanin Super Formula -sarjassa.

– Se on täysin erilainen kulttuuri verrattuna meidän eurooppalaiseen kulttuuriimme. Kun puhutaan viestinnästä, asiat pitää kertoa heille tietyllä tavalla. Se [Super Formula -kausi] auttaa minua ymmärtämään heitä, Gasly valotti.

Kulttuurieroista huolimatta ranskalaiskuski uskoo, että Honda-pomojen hurmokselliset reaktiot näyttivät japanilaisten tunnelmat F1:tä kohtaan.

– Tänä vuonna Hondan puheenjohtaja itki Bahrainissa, eivätkä japanilaiset itke usein! Varapuheenjohtaja oli Monacossa. He ovat ehdottomasti todella onnellisia, Gasly hehkutti.

Lähde: Motorsport