© Kuva: Getty Images

Oletko koskaan miettinyt, miten F1-rata rakennettaan keskelle kaupunkia? F1-johtaja paljastaa Monacon GP:n vaikuttavan rakennusoperaation

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Formula 1:n kilpailujohtaja Charlie Whitingin kertoo Mobil 1:n, että Monacon GP:n rakentaminen on iso urakka, mutta kisajärjestäjän kokemus saa sen näyttämään helpolta.

Aivan kaikille rakennelmille on merkityt paikat, joten rata saadaan joka vuosi nopeasti kasaan samalla tavalla.

– Monaco on yksi helpoimmista, koska he ovat tehneet sen niin monesti. He tietävät tarkalleen, mitä tehdä, mutta valtava työ se on. Jokaisella suojakaiteella ja tolpalla on numero. Maasta löytyy vastaava numero siltä kohdalta, jossa reikä on kadussa, Whiting kertoi.

– Kaikki väliaikaiset rakennukset kootaan ja viedään pois, hän paljasti.

Whitingin mukaan Monacon kisajärjestäjät pärjäävät jo omillaan, mutta muiden kaupunkikisojen kohdalla he joutuvat auttamaan enemmän. Esimerkiksi Azerbaidzhanin GP:n järjestäjillä ei ole vielä samanlaista kokemusta.

– Tässä vaiheessa me periaatteessa vain saavumme paikalle ja kaikki on valmista. Eri asia on kuitenkin uusien katuratojen kanssa, kuten Bakussa, joka vaatii paljon enemmän osallistumista meiltä. Sama asia oli Singaporen kanssa kymmenen vuotta sitten.

– Monacon tekee käytännössä joka vuosi sama tyyppi, joka tulee paikalle vain, että pum, pum, pum, pultit kiinni ja homma on tehty. Se ei ole ihan noin simppeliä, mutta siltä se näyttää! Whiting kertoi.

Lähde: Formulaspy.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon