Kimi Räikkönen oli 13 vuotta sitten pysäyttämättömässä vireessä. McLarenin MP4/20-kilpuri sopi suomalaisen ajotyylille täydellisesti, ja kausi 2005 tarjosi lukuisia ikimuistoisia suomalaishetkiä. Yksi niistä nähtiin Monacossa.

Paalulta kisaan lähtenyt Räikkönen nappasi kilpailun voiton johtaen sen jokaisen kierroksen. Ylivoimainen esitys silti, mutta pelkkä kruisailu? Kaukana siitä.

McLaren ei ottanut Räikköstä varikolle turva-auton tullessa radalle kesken kilvanajon. Suomalaisen suuri johtoasema näytti sulaneen ja moni manasi brittitallin puppeloineen Räikkösen ykkössijan, tulisihan väistämättä edessä siintänyt varikkopysähdys pudottamaan hänet muiden taakse radalla, jossa ohittaminen on lähes mahdotonta.

Turva-auton poistuttua radalta Räikkösen voiton voisi pelastaa enää vain kasa äärimmäisen nopeita, aika-ajomaisen nopeita kierroksia. Niitä talli Räikköseltä tilasi, niitä talli Räikköseltä sai.

Muutamassa kierroksessa McLarenin etumatka takanatulijoihin oli kasvanut peräti puoleen minuuttiin, ja sen turvin Räikkönen sai tehdä varikkostoppinsa menettämättä kärkipaikkaansa. Tallijohdolle suomalaiskuskin ilmiömäinen nopeus oli tuonut juuri halutun palkinnon.

McLaren

@McLarenF1
#OnThisDay in 2005. 📆
Started in pole position. ✔️
Led every lap. ✔️
#MonacoGP winner. ✔️🏁🏆
An epic day for the Iceman. ❄️