F1-sarjan mahtitalli Ferrari on jälleen venyttänyt muiden tallien mukaan sääntöpykäliä. Tällä kertaa italialaistallin systeemi olisi niin nerokas, että jopa sääntöjenlaatijat eivät ole siitä täysin perillä.

Uusimpana keinona suorituskykynsä parantamiseksi Ferrari kiertää Auto Motor und Sportin mukaan sääntöä, joka määrittää rajan sähkömoottorin energiantuotolle. Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Ferrari pystyisi puristamaan jollakin kielletyllä tai vähintäänkin arveluttavalla tavalla voimanlähteestään hetkellisesti ulos jopa 20 lisähevosvoimaa. Tämä voisi selittää tallin erinomaisen vireen aika-ajoissa alkukaudesta.

AMuSin mukaan Ferrarin ratkaisu on saanut muut tallit raivon partaalle, ja ne ovatkin vaatineet FIA:a tutkimaan ja kieltämään mahdollisen laittoman järjestelmän. Ongelmaksi on muodostunut kuitenkin se, ettei kattojärjestö ole vielä toistaiseksi löytänyt italialaistallin järjestelmästä mitään poikkeuksellista.

Saksalaislehden haastattelemat asiantuntijat arvioivat Ferrarin pystyvän kiertämään jollain monimutkaisella tavalla FIA:n mittausjärjestelmiä. Tarkemmat tutkimukset on tarkoitus suorittaa Monacon GP:n katsastuksessa.