Mercedes-tallin pääsuunnittelija James Allison on analysoinut viimeviikonloppuisen Bahrainin GP:n tapahtumia tallin Youtube-kanavalla. Allison selvensi myös Valtteri Bottaksen kisataktiikkaa.

Yhdellä stopilla kisan selvittänyt Bottas rynnisti lopun hurjalla hyökkäyksellä aivan kärkimies Sebastian Vettelin kantaan, mutta Ferrari-kuski onnistui pitämään suomalaisen takanaan kuluneista renkaistaan huolimatta.

Ferrarin taktinen oivallus pitää Vettel radalla ja jättää jo suunniteltu toinen pysähdys väliin yllätti Allisonin mukaan Mercedeksen. Kun talli reagoi tähän, ei Bottas enää onnistunut pääsemään tarpeeksi lähelle.

– Jätimme hyökkäyksemme liian myöhään, ja se jätti meidät ilman voittoa. Jos kisa olisi ollut pari kierrosta pidempi, olisi tilanne saattanut känätyä vielä eduksemme, Allison toteaa analyysissa.

Allison kertoo yllä olevalla videolla myös tallin vaihtaneen kesken kisan Bottaksen taktiikkaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan suomalaisen olisi pitänyt tulla varikolle vielä toiseen otteeseen, mutta taktiikasta luovuttiin yhden pysähdyksen osoittautuessa paremmaksi vaihtoehdoksi.

Katso Allisonin analyysi yltä tai tästä.