Haasin tallipäällikkö Günther Steiner uskoo tallin kuljettajan Kevin Magnussenin parantuneiden otteiden olevan seurausta miehen itseluottamuksen kasvamisesta. Vakiintuminen turbulenttisten F1-vuosien jälkeen on rauhoittanut tanskalaiskuskia oleellisesti.

Magnussen on aloittanut kautensa erinomaisesti. Hän ajoi pisteille sekä Bahrainissa että Kiinassa, minkä lisäksi Australiassa tilille olisi osunut lähes varma nelossija ilman mekaanikoiden surullisenkuuluisaa töppäilyä. Magnussenin kauden aloitusta on ihailtu asiantuntijapiireissä laajalti.

Ennen tätä kautta Magnussen ei ollut kisannut kertaakaan kahta kautta peräkkäin samassa tallissa. Jatkuva kiertolaisen elämä vaikutti Steinerin mukaan siihen, ettei Magnussen saanut missään vaiheessa keskityttyä olennaisesti varsinaiseen työhönsä, ajamiseen.

– Hän luottaa itseensä sekä tiimiin. Tiedämme hänen olevan lahjakkuus, nyt hän pystyy ulosmittaamaan potentiaalinsa. Aiempien kausien seurauksena hänen itseluottamuksensa oli kärsinyt säröjä, mutta asiat alkoivat korjaantua viime kaudella, Steiner toteaa Autosportille.

Tallipomon mukaan Magnussenin luotto itseensä näkyyy jo kilpailuviikonloppujen asenteissa.

– Joka kuljettajalle sattuu välillä huonoja kisaviikonloppuja, mutta nisitä pitää päästä yli ja saapua seuraavan kisaan valmiimpana kuin koskaan. Mielestäni hän pystyy nyt tuohon. Hänen itseluottamuksensa on korkealla.