Onko Mercedeksen dominanssi mennyttä? ”Voittaminen käy heille yhä hankalammaksi”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjaa viimeiset neljä kautta hallinnut Mercedes on aloittanut tämän kauden heikommin kuin vuosiin. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Hopeanuolet eivät ole juhlineet sunnuntaina kertaakaan voittoa.

Kiinassa voittoon ajoi Daniel Ricciardo Red Bullin autolla. Tallipomo Christian Horner näkee ilmassa merkkejä erään aikakauden päättymisestä.

– Jossain vaiheessa jokaiselle dominoivalle tallille tulee eteen tilanne, jossa voittojen napsiminen käy koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi, tai ne loppuvat kokonaan, Horner toteaa gptoday.comin mukaan.

Horner tietää mistä hän puhuu. Red Bull juhli tuplamestaruuksia 2010-2013, mutta sen jälkeen mestaruusjuhlat ovat vaihtuneet satunnaisiin ykköstiloihin.

Mercedeksen jäämisessä voitoitta on kyse kuitenkin pitkälti tallin omista virheistä. Vauhdin puolesta Hopeanuolet ovat edelleen kenties sarjan nopeimmat autot.

– Heillä on erittäin nopea auto, joten minua ihmetyttää suuresti, etteivät he ole voittaneet vielä. Mutta se on osa tätä lajia, menestys tapahtuu sykleissä.