Formula 1:n hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin mielestä Red Bullin tähtikuskin Max Verstappenin kypsyyden puute on nuorukaisen suurin heikkous.

Brittitähden mukaan hänen yhteenottonsa hollantilaisen kanssa oli selkeä esimerkki siitä, että Verstappenilta puuttuu tarvittavaa kypsyyttä pärjätä tiukoissa tilanteissa.

Hamilton kehui nuoren F1-tähden vauhtia ja kykyjä, mutta peräänkuulutti häneltä rauhallisempaa otetta haastaviin kisatilanteisiin.

– Hän on nuori kuljettaja, hän tulee oppimaan lisää koko ajan ja häneltä löytyy fantastista vauhtia. Nuorina kuljettajina emme tee kuitenkaan aina parhaita ratkaisuja, Mercedes-tähti muistutti Racefansin haastattelussa.

F1-mestarilta löytyy kuitenkin ymmärrystä Verstappenille. Hamilton kertoi, että muistaa hyvin ajat, jolloin hän suhtautui kisaamiseen samanlaisella nuorekkaalla ylitse pursuavalla innokkuudella.

– Kävin itsekin tuon vaiheen läpi, ja tiedän millaista se on. On aika helppoa innostua hieman liikaa ja unohtaa toisen kuskin tilanteen kunnioittaminen. Toivottavasti hän kuitenkin oppii virheistään. Heillä [Red Bullilla] on loistava auto, ja heidän pitäisi saada tuloksia.

Lähde: Racefans