Vaikka aluksi pahalta näyttikin, ei Kiinan GP:stä lopulta tapahtumia puuttunut. Kisan lähtö oli suuressa kokonaiskuvassa vain pieni osa draaman kaarta, mutta suomalaisten formulafanien silmissä se kasvoi jälleen elämää suuremmaksi tunteita kuohuttaneeksi tapahtumaksi.

Paalulta startannut Sebastian Vettel pilasi kärkkäimpien kommentoijien mukaan tallikaverinsa Kimi Räikkösen kilpailun puolustamalla sijoitustaan ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa.

Hetkinen, mitä? Mistä lähtien tämä on ollut kiellettyä?

Räikkönen putosi avauskierroksella toiselta sijalta neljänneksi, ja suomalaiskuskin fanien syyttävä sormi osoitti toiseen Ferrariin.

Vaikka kuinka yrittää, on vaikea hahmottaa, miten Vettelistä väännetään tässäkin Saatanasta seuraavaa.

Vaikka kuinka yrittää, on vaikea hahmottaa, miten Vettelistä väännetään tässäkin Saatanasta seuraavaa. Saksalaisella oli oikeus valita ajolinjansa lähtökiihdytyksessä ja avausmutkassa, eikä mitään velvollisuutta päästää tallikaveriaan edelle. Ei, vaikka paremman startin saanut suomalainen lähes rinnalle ehtikin.

Kommentteja lainaten ”mulkkumainen teko”, ehkä, mutta formulamaailman peruskauraa. Ei radalla, varsinkaan kärkisijoilla, sijoituksia anneta lahjaksi. Kun minkäänlaisia osumiakaan ei syntynyt, kestää Vettelin temppu tarkastelun myös jälkikäteen katsottuna. Tilanne oli harmittava homma suomalaisittain, mutta mitään väärää siinä ei tapahtunut.

Räikkösen fanien tulisi nyt ottaa hieman enemmän mallia idolistaan. Vetää syvään henkeä ja tarkastella tilanteita analyyttisemmin, eikä jatkuvasti nähdä jokaisessa asiassa salaliittoja ja suomalaiskuskin sorsintaa.