Red Bullin Max Verstappenin alkukauden virheet muistuttavat tallipomo Christian Horneria Sebastian Vettelin kasvukivuista. Myös saksalainen haparoi nuoruusvuosinaan, mutta hänestä kasvoi lopulta moninkertainen maailmanmestari.

Vettel debytoi F1-sarjassa 2007, ja Red Bullille hän nousi kaudeksi 2009. Saksalaisen reitti formulamaailman huipulle oli Verstappenin tavoin suoraviivainen, joten kokemattomuus näkyi alkuaikoina typeryyksinä radalla. Vettel menetti paljon pisteitä ja jopa voittoja malttamattomuuteensa ja virhetekoihinsa.

Erityisesti kausi 2010 oli Vetteliltä paikoin erittäin huonoa tekemistä. Saksalainen kokosi kuitenkin itsensä lopulta upeasti, napaten kauden päätteeksi maailmanmestaruuden viimeisessä kisassa.

Horner, joka seurasi Vettelin kypsymistä läheltä, on näkevinään Verstappenissa nyt samoja piirteitä.

– Muistan kun Vettel oli samassa vaiheessa urallaan Maxin kanssa. Virheet eivät olleet mitään harvinaisuuksia tuolloin, Horner toteaa Autosportille.

Horner ei tuomitse uusinta nuorta tähtikuljettajaansa tämän kauden otteista.

– Hän on erittäin lahjakas, ja hän on oppinut paljon. Hän tulee käyttämään sitä hyödykseen tulevaisuudessa. Kukaan ei epäile hänen ajotaitojaan.