Kimi Räikkösen kohtelu Ferrarilla ihmetyttää kilpailijaleirissäkin – muuttuiko korvaajaehdokkaan kanta?

© Kuva: Getty Images

Ferrarin kohtelu kuljettajaansa Kimi Räikköstä kohtaan ihmetyttää myös muita talleja. Tallin asettuminen julkisesti Sebastian Vettelin taakse saattaa muuttaa tallin houkuttelevuutta huippukuskien silmissä.

Räikkönen sai odottaa Kiinan GP:ssä omaa varikkokäyntiään huomattavasti tallikaveriaan pidempään, jotta hän toimisi tulppana Valtteri Bottakselle. Aikahävikin seurauksena Ferrarin suomalainen näytti menettävän mahdollisuuden erinomaiseen sijoitukseen, mutta lopulta karma tasoitti peliä, kun Räikkönen nousi kolmanneksi, Vettelin pudotessa kahdeksanneksi. Kisan jälkeen moni ihmetteli Ferrarin taktiikkaa sekä halua asettaa Räikkönen kakkoskuskin asemaan jo tässä vaiheessa kautta.

Suomalaiskuljettajan ajopaikka on ollut vuosia sarjan halutuin, ja perinteiseen tapaan spekulaatiot italialaistallin toisesta kisakuskin paikasta käyvät kuumina.

Yhtenä Räikkösen mahdollisena korvaajaehdokkaana pidetään Daniel Ricciardoa, joka ajoi Kiinassa voittoon Red Bullin autolla. Aussikuski ajoi Vettelin tallikaverina härkätallissa 2014, mutta tuolloin Vettel joutui suureksi tyrmistyksekseen toteamaan nuoren tallikaverinsa ottaneen hänestä niskaotteen. Myös australialainen on ilman sopimusta ensi kaudesta

Kisan jälkeen Red Bullin tallipäälliköltä Christian Hornerilta kysyttiin, mitä Ricciardon voitto tarkoittaa hänen asemalleen kuljettajamarkkinoilla. Horner tarttui ajankohtaiseen kuljettajahuhuun piikikkäästi.

– Katsokaa nyt Räikkösen kisaa. En ymmärrä heidän taktiikkaansa, Horner toteaa racefans.netille.

Hornerin mielestä sunnuntain näytöt ovat juuri sellaisia, mitä Ricciardo kaipaakin.

– Uskon Danielin olevan iloinen tässä ympäristössä. Jos voimme tarjota lisää tällaisia autoja, niin miksi hän haluaisi olla muualla, Horner ihmetteli.