F1-tallipomo vertasi Kiinassa kolaroinutta Max Verstappenia saksalaismestariin – ”Muistan sen, kun hän oli samassa vaiheessa urallaan”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Max Verstappenin jatkuva kolarointi muistuttaa häntä entisen F1-mestarin Sebastian Vettelin kasvuvuosista energiajuomajätin tallissa.

Verstappenin alkukauden toistuva kolarointi ei ole yllättänyt tallin johtomiestä Horneria. Formulakonkari tietää ylitsepursuavan ärhäkän ajotavan olevan luonnollinen osa nuoren kuljettajan kehitystä.

Horner kertoi Racefansille muistavansa ajat, jolloin Red Bullilla tähtikuskiksi kasvanut Vettel oli täynnä nuoruuden intoa ja päätyi itsekin samanlaisiin tilanteisiin.

Saksalaiskuski sai aikoinaan kilpailevan tallin päälliköltä ”kolaripojun” haukkumanimen, joka jäi elämään fanien keskuudessa Vettelin F1-uran alkuvuosina.

– Hän [Verstappen] on tehnyt hieman virheitä. Muistan kuitenkin sen, kun Sebastian oli samassa vaiheessa urallaan. Ei ollut tavatonta, että hänkin teki välillä virheitä, Horner muistutti.

Mokailusta huolimatta Verstappen saa jatkossakin nauttia täyttä luottamusta tallipomonsa suunnalta.

– Olen täysin varma siitä, että hän on ilmiömäinen lahjakkuus. Hän on tarpeeksi fiksu ymmärtääksen alueet, joilla hänen täyty kehittyä. En epäile lainkaan, ettemmekö hoitaisi asiaa, Horner vakuutti.

Lähde: Racefans