Perinteikäs F1-talli Williams ei näytä Barcelonan talvitestien perusteella olevan nousemassa takaisin kärjen tuntumaan tulevalla F1-kaudella.

Viime kaudella Force Indian vauhdista pudonnut Williams ei loistanut nopeudellaan Barcelonassa, mutta luotettavuus näyttää talvitestien perusteella olevan kunnossa. Brittitalli sai kasaan neljänneksi eniten ajokilometrejä kahdeksan testipäivän aikana. Tallin tekninen johtaja Paddy Lowe koitti testien jälkeen vakuuttaa kriitikot siitä, että Williams pystyy kehittämään autoaan kilpailukykyisemmäksi kauden edetessä.

– Mielestäni voimme saavuttaa paljon kehitystä sekä auton että tallin henkilöstön suhteen. Molemmissa on paljon potentiaalia, joka jatkaa kehittymistään tällä kaudella ja eteenpäin seuraavalle kaudelle, Lowe sanoi ESPN:n mukaan.

Ratkaisujen löytäminen ei ole välttämättä helppoa, mutta ainakin Williamsin suurin ongelma on tiedossa.

– Teemme paljon testejä auton käyttäytymisen ymmärtämiseksi. Suurin rajoite auton kanssa on epävakaus mutkiin tultaessa. Tämä on aika yleistä, mutta meidän autossamme ongelma on erityisen paha tällä hetkellä. Jos löydämme kehitystä siinä, voimme parantaa kierrosaikoja todella paljon, koska auto toimii mutkien muissa vaiheissa todella hyvin, Lowe totesi.