Harmaa väri kuvaa harmittavan tarkasti Haasin asemaa formula ykkösissä. Sarjan uusimman tiimin tekemisessä on kuitenkin paljon asioita, jotka ansaitsisivat suurempaa huomiota.

Kolmannen kautensa kuninkuusluokassa aloittava Haas on selviytynyt olosuhteet huomioon ottaen lyhyestä F1-taipaleestaan kunnialla. Tallin esivalmistelut ennen karkeloihin liittymistä olivat esimerkilliset, yhteistyö Ferrarin ja Dallaran kanssa on auttanut sitä merkittävästi. Talli selvisi myös ”toisen kauden kirouksesta”, vaikka se joutui kohtaamaan suuren sääntömyllerryksen.

Koska 2016 ja 2017 olivat sääntöjen suhteen niin erilaiset, voidaan jollain kierolla tavalla vasta tätä kautta pitää tallille toisena.

Koska 2016 ja 2017 olivat sääntöjen suhteen niin erilaiset, voidaan jollain kierolla tavalla vasta tätä kautta pitää tallille toisena. Vasta nyt talli on pystynyt käyttämään edellisvuoden tietotaitoaan täysin hyväkseen tämän vuoden kilpuria rakennettaessa.

Suurin muutos täksi kaudeksi on Ferrarin ”B-tallin” aseman menettäminen Sauberille. Tämän ei tarvitse olla huono asia. Amerikkalaistalli ei koskaan halunnutkaan leimautua sateliittitalliksi, vaan napanuora olisi katkaistu ennemmin tai myöhemmin. Nyt se on tehty, ja sarjan ainoa amerikkalaistalli voi valmistautua itsenäisenä tallina tulevaisuudessa siintävään aikakauteen, jota luotsaavat amerikkalaiset sarjan johtohahmot.

Haasin aika voi olla vasta tulossa.