19-vuotias Lance Stroll on tänä vuonna perinteikkään Williamsin tallin kokenein kisakuljettaja. Poikkeuksellinen tilanne ei kuitenkaan huoleta nuorta formulalupausta.

Williamsin kuljettajakaksikko on kaudella 2018 harvinaisen nuorekas. Talli päätyi valitsemaan 22-vuotiaan Sergei Sirotkinin ja kolme vuotta nuoremman Strollin uudeksi kisakokoonpanokseen. Vuosien kokemuksen omaava Robert Kubica jäi valinnoissa sivuun ja sai vain reservikuljettajan pestin.

Stroll tiedostaa, että poikkeuksellinen luottamuslause tietää suurta vastuuta tuloksista. Vain 20 GP-kisaa F1-kilpurin ratissa ajanut nuorukainen lähestyy haastetta mahdollisuuden näkökulmasta.

– Williams teki päätöksen ottaa meidät mukaan, ja näin se vain meni. Mielestäni se ei ole lainkaan huono asia. Kuten kuka tahansa, jos teemme hyvää jälkeä tiiminä, saamme varmasti hyviä tuloksia, Stroll vakuutti Reutersille.

Williams on saanut osakseen tylyä arvostelua erikoisista kuljettajavalinnoistaan. Stroll lähetti epäilijöille varsin tiukat terveiset.

– Vihaajia ja kateellisia tulee olemaan aina. He toivovat, että olisivat minun kengissäni. Se on vain tämä maailma, jossa elämme. Ainoa mitä voin tehdä on antaa ratasuoritusteni puhua puolestaan.

Lähde: Reuters