Parjatulle Halolle on myös vaihtoehto? Näin FIA kommentoi mielenkiintoa herättänyttä vaihtoehtoratkaisua

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

F1-sarja on seurannut mielenkiinnolla IndyCar-sarjaa ja sen kuljettajille päänsuojaa antavaa kehitysversiota. ”Tuulilasin” toimivuus saattaa muuttaa myös formulapäättäjien mielipiteen Halosta.

IndyCar testasi omaa ratkaisuuan viime viikolla Phoenixissa järjestetyissä testeissä. Tapahtuma on kiinnostanut moottoriurheilupiirejä laajalti, sillä amerikan ykkösformulasarjan ratkaisu on kerännyt ulkonäkönsä puolesta huomattavasti parempaa palautetta F1-sarjan Halo-turvakaareen verrattuna.

SuomiF1-sivusto julkaisi videokuvaa testeistä, katso tuulilasi tositoimissa täältä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n turvallisuuskomiteaan kuuluva Laurent Mekies kertoo myös FIA:n seuranneen testejä.

– Totta kai olemme nähneet sen ratkaisu. Tapaamme säännöllisin väliajoin useiden eri moottoriurheilusarjojen edustajia, joissa jaamme turvallisuuteen liittyviä tietoja. Olemme siis olleet tietoisia tästä jo pitkään, Mekies kertoo race.com-sivustolle.

Mutta voisiko tuulilasi ilmestys Halon tilalle myös F1-autoihin? Mekies ei poissulje tätä.

– Teemme yhteistyötä eri sarjojen välllä jatkuvasti. Tapaamme IndyCarin edustajat parin viikon sisällä, ja sen jälkeen voimme tehdä päätöksiä. Voimme esimerkiksi pyytää heitä tekemään suojalle joitakin testejä, jotta tiedämme sen soveltuvuudesta myös F1-kisoihin.

Mekies muistuttaa, ettei Halon ongelma ole sen turvallisuus.

– Jokainen sarja tekee päätöksen mitä vastaan he haluavat suojaa. F1-sarja on tehnyt päätöksen, jota Halo mukailee hyvin.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!