Formula 1:n ainoan amerikkalaisvetoisen tallin Haasin johtomies Gene Haas on asettanut insinööreilleen varsin hurjan tavoitteen. Jenkkipohatan mukaan tallin uuden auton vauhdin on yllettävä puolen sekunnin päähän F1:n huipputallin Ferrarin kyydistä.

Haasin perustelu huimalle tavoitteelle johtuu siitä, että amerikkalaiset hyödyntävät reilusti italialaisen isäntätallinsa tekniikkaa autossaan. Haas käyttää Ferrarin moottorin lisäksi muun muassa ”punaisen hevosen” vaihdelaatikkoa.

– Ei ole mikään salaisuus, että käytämme paljon Ferrarin tekniikkaa. Olemme asettaneet heidät tämän vuoksi omaksi vertailukohteeksemme. Meidän on oltava puolen sekunnin päästä Ferrarista, tallijehu uhosi Crash.netin haastattelussa.

Amerikkalaisen autourheilun konkari myöntää, että viime vuonna Haas jäi kauas kunnianhimoisista tavoitteistaan. Talli keskittyy nyt polttavimpien teknisten kysymysten ratkaisemiseen.

– Viime vuonna emme olleet lähelläkään. Sanoisin, että olimme sekunnin tai jopa puolitoista sekuntia heitä hitaampia. Haluamme ratkaista tärkeimmät tekniset ongelmamme täksi kaudeksi. Renkaat ovat olleet suurin haasteemme, Haas pohdiskeli.