Red Bullin tähtikuski Max Verstappen ei ole järin innoissaan tallinsa uuden F1-kilpurin näkemisestä. Hollantilaista ärsyttää jo valmiiksi kovasti parjatun Halo-turvakaaren lisääminen autoon.

Halon on tarkoitus suojata kuljettajia radalla lentävältä romulta. Verstappenia ärsyttää kuitenkin turvalaitteen ulkonäkö, joka hänen mielestään pilaa F1-auton perinteisen tyylikkään muotoilun.

– Halo tulee olemaan todella ruma. En odota sitä yhtään. Yleisesti ottaen toivon, että auto näyttää hyvältä ja on erityisesti nopea. Toivottavasti on niin hyvä, että pääsemme nyt kärjen mukaan alusta asti, emmekä joudu takaa-ajoon, Verstappen toivoi Autosportin haastattelussa.

Turvakaarella on myös toinen kielteinen puoli. Halo lisää autoon useita kiloja painoa, josta on haittaa Verstappenin kaltaisille raskaammille kuljettajille. Joidenkin autojen tapauksessa turvakaaren lisääminen nostaa auton 734 kilon painorajan väärälle puolelle.

Verstappen ei aio kuitenkaan ryhtyä millekään shokkidieetille. Hollantilainen toivoo, että Red Bullin insinöörit ratkaisevat paino-ongelman ensijaisesti jollain muulla tavalla.

– Halo on todella raskas. Se painaa jopa kuusi kiloa. Painavampana ja pitempänä kuskina siitä ei ole todellakaan etua minulle. Se ei ole lainkaan ideaali tilanne. En kuitenkaan aio muuttaa treenaamistani, koska muuten en voisi hyvin kisojen aikana, Verstappen latasi.