Formula E -tallit ja kuljettajat ovat onnistuneet kääntämään takaisin voimaan säännön, joka määrää kisan aikana suoritettaville varikkostopeille minimiajan. Sääntö poistettiin alun perin juuri täksi viikonlopuksi ajettavaan Marokon eGP:en.

Sähköformuloiden erikoisuutena on kesken kisan suoritettava auton vaihto, sillä yhden akun mitalla ei pystytä ajamaan kokonaista kisamatkaa. Varmistaakseen autonvaihdon turvallisuuden on säännöissä laadittu minimiaika, jonka varikkokäynti saa kestää. Tämän pitäisi taata ajorauha sekä varikolla ajettaessa että autoon hypätessä ja turvavöihin vyöttäytyessä. Lisäksi sähkömoottoreiden käynnistämisajoissa on eroa, joten säännöllä eroja on pystytty tasapäistämään.

Päätöksen turvaperustelut ovat kiistattomat, mutta varsinkin fanit ovat ihmetelleet ratkaisua. Aikarajan seurauksena varikkokäynneiltä poistetaan niille oleellisesti kuuluva taktinen elementti.

Edellisessä kisassa raja oli 37 sekunnissa, mutta sarjan sääntöjenlaatijat linjasivat alkuviikosta poistavansa rajoituksen tyystin. Tämä sai kuitenkin tallit ja erityisesti kuljettajat nousemaan vastarintaan.

Kisojen sankarit kokevat uuden säännön runnotun läpi liian aikaisin. Kuljettajien valitus käsiteltiin ja tuomaristo päätti ottaa minimirajan takaisin sääntöihin vielä Marokossa. Seuraavaksi ajettavassa Chilen osakilpailussa raja on kuitenkin poistettu.

– Minimiaika tuo turvallisuutta. Emme halua kenenkään kiirehtivän radalle esimerkiksi löysälle jätettyjen turvavöiden vuoksi, olivatpa ne sitten sellaiset tarkoituksella tai vahingossa, Oliver Turvey kertoo Autosportille.