Paluun F1-varikoille tekevä Robert Kubica kertoo olevansa kiitollinen Williamsille, vaikka puolalainen jäikin lopulta ilman himoitsemaansa kisakuljettajan pestiä.

Williams ilmoitti tänään ajattavansa ensi kaudella Lance Strollia ja Sergei Sirotkinia kisakuljettajinaan. Sirotkin on GB-debytantti, Strollilla on puolestaan takanaan yhden kauden mittainen F1-ura.

F1-maailman kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Kubica ajoi sarjassa 2006-2010 ennen joutumistaan rallionnettomuuteen, joka lähes riisti hänen henkensä. Kubica toipui, mutta vakavia vammoja käteensä saaneena hän joutui hyllyttämään unelmansa F1-kuskina jatkamisesta.

Toiveet heräsivät viime kauden aikana, kun puolalainen pääsi testaaman sekä Renaultin että Williamsin tämän kauden kilpureita. Satutarinan kehittyminen oli yksi viime vuoden seuratuimpia puheenaiheita, mutta lopulta sen toteutuminen jäi viimeistä sinettiä vaille.

Kubica kertoi tiedotteessa olevansa kuitenkin tyytyväinen nykyiseenkin ratkaisuun.

– Koen olevani parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa kuin kertaakaan onnettomuuden jälkeen. Se on vaatinut kovasti töitä minulta. Haluankin kiittää Williamsia tästä mahdollisuudesta ja luotostaan minuun kuljettajana.

Kubica toimii tiiviisti tallin taustajoukoissa tarjoten nuorille kuljettajille apua kokemuksen rintaäänellä. Lisäksi hän osallistuu tulevan auton kehitystyöhön.

Lopullinen päämäärä ei myöskään ole muuttunut.

– Lopullinen tavoitteeni on kisata jälleen formula ykkösissä. Tämä on tärkeä askel sen haaveen toteutumisessa