Jenkkisarjan tähti ylistää lajinsa uutta autoa – ”Juuri sellainen, kuin puhtaan avorenkaisen pitäisi olla”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Indycarin nelinkertainen mestari Mario Andretti on todella innoissaan sarjan uudesta autosta, joka tekee debyyttinsä kaudella 2018. Konkarikuskin mukaan uusi aerodynamiikkapaketti on vienyt autoa takaisin perinteisten avorenkaisten klassikkokilpureiden suuntaan.

– Tämä auto on kauneimmillaan juuri sellaisenaan. Veimme sen takaisin parhaisiin aikoihin. Se on juuri sellainen, kuin puhtaan avorenkaisen auton pitäisi olla. Uusi auto on hurjempi ja rohkeampi. Aerodynamiikka vie kilpailua juuri siihen suuntaan, kuin pitääkin, Andretti iloitsi Motorsportin haastattelussa.

Dallaran valmistama uusi aerodynamiikkajärjestelmä eroaa täysin viime vuosien malleista. Jatkossa downforce tulee siivekkeiden muotoilun sijaan lähinnä auton pohjasta.

Aiemmin downforcea oli enemmän, mutta uusi tekniikka tarjoaa enemmän ohitusten mahdollisuuksia. Andretti tietää jännittävien tilanteiden olevan juuri sitä, mitä fanit odottavat Indycarilta.

– Yleisömme ovat nykyään yhä hienostuneempia, ja he vaativat meiltä ja tuotteeltamme enemmän. He haluavat toimintaa ja ohituksia radoilla. Meidän oli annettava niitä heille, ja tämä on paras tapa tehdä se, entinen tähtikuski kehui.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!