Tänään 33 vuotta täyttäneen Lewis Hamiltonin ura on ollut hienoa katseltavaa. Neljä maailmanmestaruutta ja lukuisia GP-voittoja keränneen brittikuskin ura on tarjonnut autourheilun ystäville jo kymmenen vuoden verran viihdettä.

Formula 1 kiitti brittitähteään palveluksistaan lajia kohtaan näyttävän Instagram-videon myötä. Videolla muistellaan Hamiltonin parhaita voittoja ja mestaruuksia niin McLarenin kuin Mercedeksen ajoilta.

Kisasuoritusten lisäksi videolla palataan F1-staran hurmoksellisimpiin hetkiin palkintokorokkeilla ja fanien syleilyssä.

Hamilton aloitti täyspäiväisesti F1-uransa vuonna 2007 McLaren-Mercedeksen riveissä. Mies voitti perinteikkään brittitallin riveissä ensimmäisen maailmanmestaruutensa heti seuraavana vuonna.

Vuonna 2013 Hamilton siirtyi hurjilla resursseilla toimivan saksalaismerkin Mercedeksen F1-tallin palvelukseen. Liitto oli kuin tähtiin kirjoitettu, sillä Hamilton voitti mestaruuden jo toisena vuotenaan ”Mersun” ratissa.

Hamilton voitti kuljettajien mestaruuden myös seuraavana vuonna. Vuonna 2016 hän jäi hopealle tallikaverinsa Nico Rosbergin noustessa välissä maailmanmestariksi.

Viime vuonna Hamilton kuitenkin esitteli kuuluisaa ylivoimaisuuttaan radalla ja varmisti uransa neljännen maailmanmestaruutensa jo lokakuussa Meksikon GP:ssä.