McLarenin tähtikuski Fernando Alonso ottaa ensi viikonloppuna osaa perinteikkäisiin Daytonan 24 tunnin ajoihin. Tavoite on selvä – kisa pitää voittaa. Mielessä on jo myös legendaarisiin Le Mansin kestävyysajoihin valmistautuminen.

Entinen formuloiden maailmanmestari voisi vallan mainiosti käyttää talvilomansa kotipuolen lämmössä makoiluun ja palautumiseen rankan kestävyyskisan sijaan. Alonson mukaan se ei kuitenkaan sopisi hänen luonteeseensa.

– Tässä vaiheessa uraani voisin hyvin vain ottaa rennosti kotona tämän talvitauon ajan. Se ei ole kuitenkaan kuka minä olen. Haluan voittaa [Daytonassa]. Jos tulen toiseksi, en ole tyytyväinen. Jos sijoitun kolmanneksi, olen vielä vähemmän iloinen. Minun ei olisi pakko tehdä tätä, mutta rakastan kilpailemista, Alonso tunnelmoi Autosportille.

Daytonan legendaariset kestävyysajot kilpaillaan 27. tammikuuta Florida Beachilla. Vaikka Alonsolla on vielä jäljellä uraa formuloidenkin parissa, suunnittelee mies jo uusia haasteita.

– Daytona valmistaa todella hyvin Le Mansiin. Osa tätä seikkailua on selkeästi Le Mansiin valmistautuminen, espanjalaistähti paljasti.

Espanjalainen kertoi yllättyneensä postiivisesti siitä, kuinka innoissaan amerikkalainen autourheilukansa oli miehen paluusta kisaan.

– Olin kyllä hieman yllättynyt siitä, kuinka innoissaan he olivat. Olin onnellinen ja ylpeä siitä. Moottoriurheilun fanit siellä ovat aivan mahtavia. Uskon, että he ymmärtävät todella sen vaivan ja panoksen, mitä annamme kisoissa, Alonso hehkutti.