Monte Carlon MM-rallin kymmenes erikoiskoe St Leger les Melezes-La Batie Neuve 1:n pätkän kapean mutkaisilla lumen ja jään sotkemilla teillä ei antanut armoa rallisankareille.

Sebastien Ogierin rengasrikko edellisellä pikataipaleella ei pilannut ranskalaisen kisaa, sillä mies jatkoi vahvasti kärjessä.

Jari-Matti Latvala piti kolmossijastaan kiinni mainiolla vauhdillaan. Suomalaisen Toyota-tähden mukaan kymmenes erikoiskoe oli säästä huolimatta helpompi.

– Viimeksi oli vaikeampaa, mutta nyt oli helpompaa. Kaikki meni ihan ok, hyvä fiilis. Tulee paskaa naamaan ja loskaa on tiellä. Mutta hei, tämä on Monte Carloa, Latvala naureskeli WRC:n liveradiossa suoraan ajonsa jälkeen.

Esapekka Lappi kuroi eroa tallitoveriinsa Latvalaan umpeen. Lauantain toisen pätkän jälkeen hän oli kokonaistilanteessa vain 10,3 sekuntia maanmiestään jäljessä.

Myös Lappi taivasteli Monte Carlon äärimmäisiä sääolosuhteita, jotka saattavat vaihtuvat sohjolumesta kuivan keväiseen asfaltiin aivan hetkessä.

– Tämä oli hyvä. Viime erikoiskoe ei ollut tältä planeetalta. Herranjumala sentään, se oli aivan hullua. Tämä pätkä oli hieman parempi. Pääsimme ainakin eroon jäästä. Menee koko ajan parempaan suuntaan, Lappi tunnelmoi Autosportille.

Pikapätkän nopeimman ajan kellottanut suomalaisten Toyota-kollega Ott Tänak manasi autoaan, jonka iskunvaimentimet oikkuilivat aamulla kummallisesti.

– Meillä on jotain todella vakavia ongelmia iskunvaimentimien kanssa. Ne ovat aivan jäykät. Olemme avanneet kaiken, mutta ne ovat silti jäykempiä kuin eilen, virolainen tuskaili Autosportin haastattelussa erikoiskokeen jälkeen.

Monte Carlon rallin kokonaistilanne kymmenennen erikoiskokeen jälkeen:

  1. Sebastien Ogier
  2. Ott Tänak +1 m 03,4 s
  3. Jari-Matti Latvala +1 m 41,1 s
  4. Esapekka Lappi +2 m 06,6 s
  5. Kris Meeke +4 m 29,8 s
  6. Bryan Bouffier +5 m 02,6 s
  7. Elfyn Evans +5 m 18,8 s
  8. Thierry Neuville +5 m 48,9 s
  9. Craig Breen +8 m 37,1 s

12. Kalle Rovanperä +14 m 43,1 s