Formula 1 -autojen suunnitteluguru Adrian Newey paljastaa, että Ferrari yritti hankkia häntä useampaan otteeseen isolla rahalla itselleen.

Newey on yksi parhaiten tunnettuja F1-suunnitelijoita. Hän on suunnitellut voittavia autoja Williamsille, McLarenille ja viimeisimpänä Red Bullille.

Newey ei ole kuitenkaan koskaan työskennellyt Ferrarille, mutta paljasti Sky Sportsille, että lähellä sekin on ollut.

– Se on käynyt lähellä kolme kertaa, Newey muisteli.

Ensimmäisen kerran Newey Ferrari houkutteli miestä suunnittelemaan heille IndyCar-auton, kun Ferrari aikoi ryhtyä kilpailemaan rapakon takana. Toisen kerran vuonna 1996 Jean Todt tarjosi hänelle paikkaa teknisenä johtajana, mutta hän päätti kieltäytyä tarjouksesta.

Viimeisin tarjous tapahtui vuonna 2014, kun Ferrari yritti kaapata Neweyn itselleen Red Bullilta rahakkaalla sopimuksella. Uudet moottorisäännöt olivat tulleet voimaan ja Red Bullin käyttämät Renault-moottorit olivat kilpailijoitaan jäljessä, joten Newey oli lähellä lähtemistä Ferrarille.

– Olin vaikeassa tilanteessa. En halunnut lähteä Red Bullilta, koska se tuntui kodilta ja olin ollut alusta asti vahvasti Christianin (Horner) kanssa rakentamassa tallia Jaguarin tuhkista. En halunnut lähteä, mutta en myöskään halunnut toimia toinen käsi sidottuna selän taakse moottorin takia.

Unettomien öiden jälkeen Newey päätti pysyä Red Bullilla

– Ferrari tuli uskomattomalla tarjouksella, joka oli hyvin houkutteleva. Se aiheutti minulle paljon unettomia öitä. Lopulta päätin, että olisi tuntunut väärältä lähteä Red Bullilta, Newey päätti.

Lähde: F1i.com