Vuosi sitten Formula 1:n maailmanmestaruuden napannut ja suoraan kauden jälkeen eläkkeelle jäänyt Nico Rosberg on keksinyt eläkepäivilleen monenlaista tekemistä. Viimeksi saksalais-suomalainen ex-formulatähti nähtiin vierailemassa Formula E:n Hong Kongin osakilpailussa, jonka yhteydessä hän toi vahvasti esiin mielenkiintonsa sarjaan.

Mercedeksen ja Hugo Bossin kansainvälisenä lähettiläänä työskentelevä maailmanmestari vaikuttui suuresti sähköformuloiden operaatiosta Kiinassa. Katuradoilla ajettava sarja keräsi huippukuskilta reilusti kehuja.

– Onhan tämä aivan loistava sijainti. Rata on täydellinen, sillä he ovat vieneet moottoriurheilun ihmisten keskelle. Katuradat ovat aina vaikeita, sillä ne ovat pölyisiä töyssyisiä, ahtaita ja mutkaisia. Olen seurannut Formula E:tä pitkään ja tiedän siitä aika paljon. Heillä on loistava tulevaisuus edessään sen kanssa, Rosberg hehkutti Formula E:n verkkosivujen haastattelussa.

Vaikka sähköformuloiden vauhti innosti 32-vuotiasta formulatähteä, ei hänellä ole enää ikävä kilpa-auton rattiin. Hong Kongissa mies jutteli Formula E:n johtoportaan kanssa mahdollisesta roolista sarjassa.

– Katsotaan, miten sähköformuloiden roolin suhteen käy. Olen avoin pohtimaan kaikkia vaihtoehtoja. Olen ehdottomasti kuitenkin kiinnostunut. Kilpa-ajoa en kuitenkaan enää kaipaa. Se on ohi minun osaltani. Olen täysin tyytyväinen saavutuksiini, ja olen nyt innoissani uusista suunnitelmistani, MM-voittaja intoili.