Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toivoisi Lewis Hamiltonin häviävän ensi kaudella Valtteri Bottakselle useammin. Saksalaistirehtööri kehui suomalaistähden suorituksia viime kaudelta ja kannusti häntä parantamaan niitä entisestään.

– Mielestäni on tärkeää, että Valtteri jatkaa kehittymistään siitä, mitä näimme viime kauden toisella puolikkaalla. Toivottavasti hän toistaa Abu Dhabin suorituksensa useammin ja päihittää Lewisin jatkossakin. Tallissamme on hyvä dynamiikka. Pidämme Valtterin ja Lewisin kanssa työskentelystä. He sopivat hyvin yhteen, Wolff suitsutti kuskikaksikkoaan.

Wolffin mukaan Hamiltonilla on lähinnä vain yksi merkittävä etu Bottakseen nähden. Hamiltonilla oli viime kaudella enemmän itseluottamusta auton ja etenkin renkaiden hallinnan kanssa.

– Näimme hänen [Bottaksen] vaikeutensa löytää renkaiden ja auton rungon yhteydestä se paras tasapaino. Vaikka se onkin ollut hyvin vaikeaa, on asia toiminut Lewisillä paremmin. Emme koskaan epäilleet Valtterin raakaa nopeutta. Hänen itseluottamuksensa palasi Brasilian ja Abu Dhabin kisoissa. Niissä kisoissa hän ajoi loistavat aika-ajot, Wolff arvioi.

Bottas oli viime kauden kesätauon jälkeen vaikeuksissa, eikä tahtonut löytää otetta W08-kilpuristaan. Hamilton varmisti neljännen mestaruutensa jo lokakuussa Meksikon osakilpailussa. Bottas löysi lopulta vauhtinsa kauden viimeisissä kisoissa ja kaahaili MM-taistossa pronssille.