Tuore F1-mestari Lewis Hamilton paljasti vasta Motorsportille ajautuneensa todella kireisiin väleihin tallipäällikkönsä Toto Wolffin kanssa ennen viime kauden alkua. Nico Rosbergin yllättävä eläköityminen formuloista oli aiheuttanut saksalaistallin sisälle melkoisen kaaostilan, eivätkä miesten kemiat olleet parhaat mahdolliset sitäkään ennen.

Mersun kuskikaksikon ja tallijehun välit olivat huonoimmillaan kauden 2016 lopussa, kun Hamilton otti yhteen radalla Rosbergin kanssa ja uhmasi tallimääräyksiä.

– Jos olet toimistolla eikä pomosi halua sinua sinne, työympäristösi on aika paska, vai mitä? Haluat tehdä siellä töitä, mutta toisaalta et haluaisi olla myöskään paikalla. Sellaiset negatiiviset asiat vievät huomiosi oikeasta työstäsi, Hamilton valotti tilanteen vaikeutta.

Hamilton tiesi, että tulehtuneet suhteet olisi korjattava mahdollisimman pian. Brittitähti myönsikin käyneensä merkittävän keskustelun Wolffin kanssa saksalaistallin toimiston keittiössä.

– Se oli todella tärkeä keskustelu. Jos ilmassa on yhtään negatiivisuutta tai epäilyksiä, se voi vain haitata työtämme. Juttutuokio oli kuin suhteen puhdistus. Se oli kuin uusi alku sille vakaalle perustukselle, jonka rakensimme jo vuosia sitten, maailmanmestari kehui.

Neljännen F1-mestaruutensa tänä vuonna napannut brittikuski nousi Rosbergin jälkeen Mercedeksen vetonaulaksi. Vaikka Hamilton on kokemattomampaan Valtteri Bottakseen verrattuna tallin selvä ykköstähti, ei hän näe itseään varsinaisesti tiimin johtajana.

– En pidä itseäni Mercedeksen tiimin johtajana. Olen vain yksi pieni linkki pitkässä ketjussa. Olemme kaikki avainrooleissa. Tärkeintä on tehdä kaikista linkeistä vahvin mahdollinen ketju, jossa olemme mielestäni onnistuneet tänä vuonna, brittitähti hehkutti.