Red Bullin neuvontajana toimivalla F1-konkarilla Helmut Markolla on selvä mielipide huipputallien keskuudessa närästystä aiheuttaneisiin uusiin moottorisääntöihin. Vuodeksi 2021 ehdotut entistä tiukemmat säännöt ovat itävaltalaisveteraanin mielestä askel parempaan suntaan.

– Mielestäni säännöt menevät oikeaan suuntaan. Eihän asiat enää selvästi voineet mennä niin kuin ne ennen menivät. Säännöt ovat olleet liian monimutkaisia. Fanien pitäisi olla kuninkaita. Heidän pitäisi pystyä ymmärtämään mitä radalla tapahtuu, eikä se ole nykyisten sääntöjen puitteissa mahdollista, Marko arvioi Formula 1:n verkkosivuilla.

F1:n uudet omistajat Liberty Media on vihjailut suunnitelmistaan tehdä voimayksikköön uusia yleisiä standardeja, joita kaikki tallit joutuisivat noudattamaan. Käytännössä uudistukset tasapäistäisivät heikompien ja vahvempien tallien mahdollisuuksia kehittää omia koneitaan.

Uudistuksista ovat valitelleet julkisesti etenkin Mercedes ja Ferrari. Italialaismerkki on uhannut jopa vetäytyä sarjasta, jos lopulliset säännöt eivät miellytä heitä. Vaikka uusista konestandardeista olisi hyötyä etenkin Red Bullin MM-haaston kannalta, Marko vakuutti ymmärtävänsä myös huipputallien näkökulmaa asiaan.

– Ymmärrän toki myös [Mercedeksen tallipäällikkö] Toto Wolffin mielipiteen. Jos hän menettää moottorinsa, menettää hän samalla suurimman osan tallinsa etulyöntiasemasta. Tämän vuoksi hän taistelee uudistusta vastaan. Mihin se kuitenkaan päättyy? Uskon, että saamme teknisesti yksinkertaisempia koneita. Ne tulevat olemaan halvempia ja äänekkäämpiä. Siihen suuntaan olemme menossa, itävaltalaisasiantuntija pohdiskeli.