Formulalupaus Niko Karin avausvuosi GP3-sarjassa oli opettavainen kokemus. Kausi Arden-tallin kalustolla antoi paljon eväitä tulevaisuutta ajatellen, ja päästiinpä kauden aikana kuuntelemaan Maamme-lauluammekin voiton merkiksi.
Kari itse haluaa muistaa tästä kaudesta nousujohteisen kehityskäyrän sekä lukuisat hyvät tulokset.
– Kokonaisuudessaan tämä oli ihan ok kausi. Onnistumisiakin tuli, vaikka alkukaudesta auton kanssa sinuiksi pääsemisen kanssa oli vähän tekemistä. Opin kuitenkin koko ajan paremmin ja paremmin sarjan saloja, ja tuloksiakin rupesi tulemaan, Kari summaa vuoden 2017.
Abu Dhabin pääkisan voitto on eittämättä vuoden kohokohta. Lisäksi upea ajo Silverstonessa tuo lämpimiä muistoja mieleen. Näiden kirkkaimpien saavutusten takaa kausi tarjosi lukuisia yksittäisiä upeita ajosuorituksia, jotka todistavat suomalaiskuljettajan vauhdin olevan parhaimmillaan häikäisevää.
Menestys alemmissa luokissa on tarkoittanut aina myös sitä, että urakehitys on ollut nopeaa. Sarjat ovat vaihtuneet vuosittain, mutta nyt Kari näkisi mielellään tähän tapaan muutosta. Monelta unohtuu Karin olleen GP3-sarjan juniori tänä vuonna.
– GP3-sarjassa jatkaminen myös ensi vuonna on ykkösvaihtoehto. Tekisi hyvää olla kerrankin toinen vuosi tutuissa kuvioissa, jolloin ei tarvitsisi keskittyä kaiken uudelleen opetteluun, vaan pääsisin haastamaan kaikkia alusta alkaen. Teemme kovasti töitä saadaksemme ensi kauden kuviot nopeasti selville.
Tällä hetkellä työn alla on paitsi ensi kauden tallipaikan huolellinen kartoittaminen, myös uraa eteenpäin vievän tukipaketin hankinta. Kuljettaja itse aikoo myös pitää huolen, että ensi vuonna kilparadoilla nähdään jälleen astetta kovempi kilpailija.
– Talvitauolla treenaan sekä fyysistä että henkistä puoltani. Laitetaan kaikki kuntoon ensi kautta ajatellen, Kari lataa itsevarmuutta uhkuen.