Red Bullin formulaohjelman 23-vuotiaan kuljettajalupauksen Daniil Kvjatin F1-urapolku on toistaiseksi ollut varsin kivinen. Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost uskoo sen johtuvan Kvjatin yliaggressiivisesta ja riskinotosta, mitkä johtivat tarpeettomien paineiden kerääntymiseen nuoren miehen niskaan.

– Välillä hän oli liian aggressiivinen kisojen alussa. Ensimmäinen mutka oli hänen pahin heikkoutensa. Hän veti aina sata lasissa ensimmäiset sata metriä, menestystä oli saatavalla millä hinnalla hyvänsä. Sellainen asettaa sinulle turhia paineita, eikä se ole koskaan hyvästä, kokenut tallipäällikkö arvioi Kvjatin ongelmia Motorsportin haastattelussa.

Kolaroituaan toistuvasti vuonna 2016 Kvjat sai alennuksen Red Bullin ykköstallista Toro Rosson riveihin. Viime kausi sujui paremmin, vaikka sekin oli täynnä keskeytyksiä.

Vuoden 2017 vaikean kampanjan jälkeen venäläistähti jäi vaille työpaikkaa autourheilun kuninkuusluokassa. Epäilijöiden runsaasta kriitikistä huolimatta Tost uskoo venäläislupauksen ansaitsevan vielä uuden mahdollisuuden F1:ssä.

– Olen edelleen täysin vakuuttunut siitä, että Daniililla löytyy todella hurjaa luontaista nopeutta. Hän oli ennen ajoittain jopa nopeampi kuin Daniel Ricciardo, mutta jotenkin viime ja tänä vuonna hän ei kyennyt näyttämään potentiaaliaan, Toro Rosso -pomo pohdiskeli.

Tost ehdottaa epävarmalle Kvjatille lyhyttä taukoa formuloista. Tämän jälkeen nuori formulalupaus voisi palata sarjaan entistä henkisesti vahvempana.

– Olemme nähneet muiden tallien esimerkistä, että tietty vakaus ja varmuus ovat tärkeitä. Ehkä paikallaan olisi lyhyt tauko, jonka aikana hän voisi järjestellä itsensä uudelleen. Tämän jälkeen saattaisimme nähdä Kvjatin omalla parhaalla suoritustasollaan, Tost neuvoi.