Force Indian osa-omistaja Vijay Mallya on vellonut varsin kyseenalaisessa julkisuudessa tänä syksynä. Formulapohattaa uhkaa nyt hänen omaisuutensa jäädytys ja karkotus Intiaan.

61-vuotiasta entistä miljardööriä syytetään kotimaassaan Intiassa törkeästä petoksesta ja rahanpesusta. Useat intialaiset pankit vaativat mieheltä 1,4 miljardin dollarin vahingonkorvauksia velallisen epärehellisyydestä Mallyan entisen lentoyhtiön Kingfisher Airlinesin veloista.

F1-pomoa uhkaa hänen koko varallisuutensa jäädyttäminen. Varojen jäädytys koskee 1,5 miljardin dollarin summaa. Lontoossa asuvaa formulapohattaa uhkaa myös karkotus Intiaan.

Mallyan on pärjättävä tuomioistuimen määräyksen myötä 5000 dollarilla viikossa sillä aikaa, kun hänen lakimiesryhmänsä taistelee talousrikossyytöksiä vastaan.

Mallya pidätettiin ensimmäisen kerran huhtikuussa Lontoossa Intian viranomaisten pyynnöstä epäiltynä velallisen petoksesta. Lokakuussa hänet pidätettiin uudestaan Brittien pääkaupungissa, tällä kertaa epäiltynä rahanpesusta.

– Tohtori Mallya on järjestellyt varansa niin, että hän voisi estää luottoyhtiöitä pääsemästä hänen rahoihinsa käsiksi. Todisteet salailusta ja suhmuroinnista ovat poikkeuksellisen pitävät tässä tapauksessa, intialaispankkeja edustava lakimies Nigel Tozzi kommentoi Fortunelle.