Renaultin entinen asiakastalli Scuderia Toro Rosso siirtyi epäluotettavuudestaan kärsineen Hondan moottoreihin juuri ennen kuin F1 julkisti uusia entistä tiukempia rajoituksia moottoreiden ja niiden varaosien määriin ensi kaudelle. Italialaistallin päällikkö Franz Tost ei ole kuitenkaan uhkakuvista liian huolissaan.

– Katsotaan ensin, millaisen moottorin saamme ensi vuodeksi ja miten se toimii testeissä. Emme huolehdi vielä lähtöruuturangaistuksista. Sitä on vielä aivan liian aikaista miettiä, Tost pohdiskeli Motorsportin haastattelussa.

Vuonna 2018 tallit saavat kuluttaa vain kolme moottoria, turboa ja MGU-H- liike-energian siirtäjää. KERS-järjestelmiä, ohjauslaitteistoja ja voimayksikön energiavarastoja saa käyttää vain kaksi. Rajoituksien ylittämisestä saisi jatkossa suoraan lähtöruuturangaistuksia.

Tiukoista rajoituksista huolimatta Toro Rosso lähtee kauteen optimistisin mielin. Tost vakuutti luottavansa Hondan kykyyn kääntää kelkkansa parempaan suuntaan.

– Pyysimme yhteistyötä Hondan kanssa siksi, että yrityksellä on paljon potentiaalia tässä lajissa. Se on maailmanlaajuisesti tunnettu urheiluautojen valmistaja, jolla on fantastinen historia moottoriurheilun parissa, Tost hehkutti.

Red Bullin sisartallina tunnettu italialaistalli sijoittu viime kaudella MM-pisteissä seitsemänneksi. Vaikean kauden vuoksi Toro Rosso päätyi antamaan venäläislupaukselleen Daniil Kvjatille potkut jo syyskuussa paikaten hänet ranskalaisella Pierre Gaslylla.

Ensi kaudella tallin kilpureita ohjastavat Gasly ja Brendon Hartley.