Williamsin nuoren kuljettajalupauksen Lance Strollin kauden päätöskisa Abu Dhabissa oli painajainen. Heikot aika-ajot suorittaneen Strollin täytyi aloittaa kisa 13. lähtöruudusta, mutta onnistui tipahtamaan lopulta 18. sijalle ja tuli maaliin aivan viimeisenä.

19-vuotias Stroll sai mokailustaan rankkaa ryöpytystä Williamsin tekniseltä johtajalta Paddy Lowelta.

– Hänellä ei ollut vauhtia eikä hän tuntunut löytävän tasapainoa ajamiseen ollenkaan. Vauhti oli hukassa perjantaista asti. Lancella oli kokoajan ongelmia renkaiden kanssa ja meidän oli annettava hänen tulla varikolle, sillä hän ei vain löytänyt vauhtia. Hän oli vaikeuksissa koko viikonlopun ajan. Hänen on tehtävä suuria harppauksia ensi kaudeksi, se on selvää, Lowe ruoski kanadalaislupausta Autosportin haastattelussa.

Turhautumisestaan huolimatta Lowe myönsi, että syy heikkoon kisaan löytyy osaksi myös auton teknisistä ratkaisuista. Strollilla oli käytössään muun muassa vanha Brasilian GP:n moottorikartta.

– Moottorilla saattoi olla asian kanssa hieman tekemistä, mutta sekään ei selitä kaikkea. Meidän on selvitettävä perusteellisesti, oliko autossa jotain vikaa. Kaikilla oli tänä viikonloppuna ongelmia renkaiden lämpötilojen kanssa, Lowe pohdiskeli.

Abu Dhabissa Pirellin renkaiden kanssa oli ongelmia useillakin talleilla. Strollilla oli vaikeuksia saada pehmeiden renkaiden lämpötilaa kohdilleen ja onnistui ajamaan renkat lukkoon, minkä vuoksi hänen oli pakko tulla varikolle yhteensä kolmesti.

– Lance myönsi itsekin, että heikko esitys meni hänen kokemattomuutensa piikkiin. Jos suorituksen taso on huonoa, joskus siihen on vain tyydyttävä ja otettava siitä kaikki irti, tekninen johtaja Lowe mietti.