Kotimaisen Ferrari-tähden Kimi Räikkösen aika-ajot näyttivät menevän aluksi hyvään suuntaan. Räikkönen oli mukana taistelussa paalupaikasta aika-ajojen kolmannelle osalle asti, jolloin pito-ongelmat Pirellin ultrapehmeiden renkaiden kanssa maksoivat suomalaisen kärkisijoituksen ja tiputtivat hänet viidenneksi.

– Auto oli mielestäni tänään hyvä, mutta renkaita oli vaikea saada toimimaan kunnolla. Aika-ajojen ensimmäisellä osalla kaikki meni vielä hyvin. Senkin jälkeen auton kanssa kaikki oli kunnossa, mutta renkaat menettivät pitoa mutkissa, ne olivat oikukkaita, Räikkönen manasi renkaita aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa.

Räikkönen menetti eniten vauhtia mutkissa, joissa renkaat aiheuttivat yliohjautumista.

– Tiedätte varmaan, että pienikin määrä yliohjautumista aiheuttaa ongelmia. Tullessani mutkaan 11 minulla oli hieman yliohjautumista ja seuraavat mutkat menivätkin aivan v*tuiksi, Räikkönen kirosi.

Räikkönen ei ole koskaan aiemmin jäänyt tallikaverinsa taakse Abu Dhabin aika-ajoissa. Tänään suomalaiskuski joutui kuitenkin nöyrtymään Sebastian Vettelille, joka puski aika-ajoissa Räikkösen ohi neljännelle sijalle.

Aiemmin perjantain harjoituksissa Räikkönen valitteli tiimiradiossa myös renkaiden tärinää.

Suomaisella on vielä mahdollisuus napata neljäs sija kuljettajien maailmanmestaruustaistossa Daniel Ricciardolta, sillä hän on vain seitsemän pistettä australialaiskuljettajaa jäljessä.