Formula 1 -tuomareita on syytetty viime aikoina paljon epäjohdonmukaisuudesta. Kritiikkiä on tullut lähes jokaisessa kilpailussa, kun toiset kuljettajat ovat saaneet rangaistuksia jostain, mutta toiset eivät.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner on ollut tyytymätön tuomareiden toimintaan. Hän ehdottaakin sitä, että jokaisessa kilpailussa olisi samat tuomarit toisin kuin nykyisin.

– Johdonmukaisuutta on vaikea nähdä. Meidän on tiedettävä, mistä saa rangaistuksia ja mistä ei. Se on suurin asia, sillä se on joka kerta eri, Steiner jyrisi tuomarilinjasta.

Steineriä jäi sapettamaan Meksikon GP:stä etenkin Romain Grosjeanin rangaistus. Ranskalainen sai viiden sekunnin rangaistuksen, kun hän ajoi radalta ulos ja sai hyödyn taistellessaan sijoituksesta Fernando Alonson kanssa. Alonso puolestaan selvisi ilman rangaistusta, vaikka törmäsi Grosjeanin kylkeen ohittaessaan tätä.

– Romain sai viisi sekuntia oikaisusta, mutta Alonso ajaa häntä päin, osuu hänen autoonsa, tuhoaa hänen kilpailunsa ja ei saa mitään. Selittäkää tämä minulle.

– Mielestäni ainoa ratkaisu on saada vakituisia ihmisiä, jotka tietävät, mitä tapahtuu joka viikko. Tarvitsemme jonkun, joka tietää linjan ja mitä tapahtui vuosi sitten, kaksi vuotta sitten tai viime viikolla.

Lähde: The Checkered Flag