Motorsportin tietojen mukaan Formula 1:n uudet omistajat Liberty Media esittelivät vuodeksi 2021 kaavailtujen uudistuksien konseptejaan kuskeille Abu Dhabissa. Suureen rooliin nousivat mielikuvitukselliset uudet aerodynamiikkaosat, joita kuskit kuvailivat ”futuristisiksi” ja ”avarussajan osiksi”.

Formuloiden lajiliitto FIA on tehnyt paljon yhteistyötä Libertyn kanssa suunnitellakseen F1:n tulevaisuutta. Tietojen mukaan organisaatiot haluavat pohtia uusia ideoita rauhassa myös tallien kanssa ja välttää aiempia virheitä liian hätäisten sääntöuudistusten suhteen.

Aerodynaamisten uudistusten lisäksi eniten huomiota ovat saaneet tulevaisuuden moottorirajoitukset. Monet suuret tallit, kuten Ferrari ovat tuoneet tyytymättömyytensä uusiin ideoihin varsin vahvasti esille. Italialaistallin johtaja Sergio Marchionne on uhkaillut Ferrarin voivan jopa lopettaa formuloissa, jos lopulliset sääntöuudistukset eivät ole tallin mieleen.

Uusia osia esiteltiin viime perjantaina Abu Dhabissa kuljettajien palaverissa. Motorsportin mukaan uudet aerodynamiikkaideat liittyivät erityisesti ohjaamon ja halo-laitteen muotoiluun.