F1-sarja on julkaissut mielenkiintoista videomateriaalia sunnuntaisesta kuljettajakokouksesta Japanissa. Tapetilla olivat sekä Sebastian Vettelin että Lewis Hamiltonin tekemiset.

FIA-pomo Charlie Whiting huomautti Vetteliä hänen nousustaan Pascal Wehrleinin kyytiin Malesian GP:n jäähdyttelykierroksen kolarin jälkeen. Whiting kiittelee videolla Wehrleinia huomaavaisuudesta, mutta hän kertoo kisatuomariston lähettäneen lääkintäauton varta vasten radalle hakemaan Ferrari-kuskin pois. Whiting muistutti kyydin antamisen olevan sääntöjenvastaista ja vaarallista.

F1-kuljettajian yhdistyksen puheenjohtaja Romain Grosjean halusi puolestaan selvyyden, saako kuljettaja avata turvavyönsä kilpailun jälkeen. Hän viittasi Lewis Hamiltonin tekemisiin, sillä brittikuljettajan on nähty useaan otteeseen olevan selvästi irrallaan autossaan kisaoloihin verrattuna.

Whitingin mukaan vöiden avaaminen on kiellettyä, mutta löysääminen sallittua. Tästä syntyi pientä polemiikkia, sillä Grosjeanin ja Felipe Massan mielestä niiden löysääminen kuljettajan toimesta on hyvin hankalaa, ja heidän mielestään Hamilton on avannut ne.

Seurannut väittely ei tuntunut päätyvän mihinkään, joten Hamilton päätti keventää tunnelmaa vitsillä.

– Sebastianin kannattaa ainakin pitää vyönsä kiinni, Hamilton heitti viitaten Vettelin kolariin.

Katso video kokouksesta F1-sarjan verkkosivuilta.