Red Bullin Max Verstappenin saama viiden sekunnin aikarangaistus herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Suuren yleisön mielipide oli selkeä: rangaistus oli turha.

Verstappen ohitti Kimi Räikkösen kilpailiun viimeisellä kierroksella nousten kolmanneksi. Tuomaristo läimäisi ohituksesta kuitenkin viiden sekunnin aikasakon loppuaikaan, sillä Verstappenin Red Bull ylitti rataviivat ohitusliikkeessä.

Asiaa puitiin niin tavallisten lajiniilojen kuin myös muiden kilpa-ajajien toimesta. Kilpakuski Marino Franchitti otti selvästi kantaa aiheeseen.

– Minä v*ttu vihaan rataviivoja. Joko rataa pitäisi pystyä käyttämään hyväksi kaikkialla, tai sitten ei missään. Siitä syystä rakastan Amerikan vanhan koulukunnan ratoja, Franchitti toteaa.

Marino Franchitti

@MFranchitti
I f*****g hate track limits, either enforce everywhere, or don’t enforce anywhere. That’s why I like old school American tracks..

DTM-kuski Adrien Tambay ymmärsi, mistä rangaistus juonsi juurensa.

– Verstappen ansaitsee palkintosijan suorituksensa ja lahjakkuutensa johodsta. Valitettavasti hänen kaikki neljä rengastaan olivat kuitenkin radan ulkopuolella, joten hän ei voinut selviytyä tästä.

Adrien Tambay

@TambayRacing
VER deserves the podium because of his performance and talent today.
Unfortunately he was 4 wheels off the track limits and can't get on it.

Löysivätpä fanit Verstappenin rangaistukseen selittävän tekijän myös tuomaritornista. Austinissa kuljettajia paimensi Mika Salo, jonka suomalaisuus ja Ferrari-kytkös nähtiin joidenkin mielestä epäilyttävänä. Twiitti tosin poistettiin myöhemmin.