Lokakuun 24. päivä vuonna 1993 tapahtui ensimmäisen kerran jotain, mistä suomalaiset saisivat nauttia tulevien vuosien aikana runsain mitoin. McLarenin ratissa uransa toisen osakilpailun ajanut Mika Häkkinen lunasti ensimmäisen kerran potentiaaliaan ajamalla Japanin GP:ssä kolmanneksi.

Kolmossija oli Häkkiselle enemmän kuin ansaittu. Suomalainen lähti liikkeelle samasta lähtöruudusta, ja hän piti sijoitusta hallussaan koko kilpailun ajan.

Suzukan palkintopytty oli Häkkiselle ensimmäinen monista. Ripustaessaan F1-ajohanskat naulaan kauden 2001 päätteeksi oli suomalainen kerännyt niitä vielä 50 lisää. Yhteensä Häkkinen starttasi urallaan 161:een GP-lähtöön, joista hän voitti 20. Maailmanmestaruudet Martinlaakson sankari nappasi vuosina 1998 ja 1999.

Häkkinen oli luonnollisesti ensimmäisen podium-keikkansa kokemattomin osapuoli. Onneksi seuraa ja opastusta nuorelle lahjakkuudelle tarjosivat kaksi formulahistorian legendaarisinta nimeä: Kisan voittanut tallikaveri Ayrton Senna sekä maailmanmestaruuden kyseisellä kaudella voittanut Alain Prost.

McLaren

@McLarenF1
#OnThisDay in 1993, Senna won the #JapaneseGP. It was a double McLaren podium, with @F1MikaHakkinen coming in third. 🇯🇵