Williamsin ensi kauden kisakuljettajan paikasta tiukasti taisteleva Felipe Massa ihmettelee, mitä hänen haastajillaan Robert Kubicalla ja Paul di Restalla on annettavana brittitallille.

Suurin mediahuomio on keskittynyt F1-paluuta havittelevaan Kubicaan. Vuonna 2011 vakavasti loukkaantunut puolalainen on testannut tällä kaudella sekä kauden 2012 Lotusta että kausien 2014 ja 2017 Williamsia.

Kukaan ei kyseenalaista Kubican taitoja, vaan fyysistä kuntoa. Rallionnettomuudessa pahaan kuntoon ruhjoutunut käsi tuottaa edelleen vaivaa miehen arkipäivän elämässä. Massa ihmetteleekin, miten se näkyisi F1-radalla.

– Ensinnäkin minun on sanottava, etten ymmärrä, miten hän pystyy ajamaan vain yhdellä kädellä. Minun on mahdotonta uskoa, etteikö käden kunto vaikuttaisi hänen ajoonsa, Massa toteaa motorsport.comille.

– Kunnioitan häntä todella paljon, se mitä hän nyt tekee, on uskomatonta. Mutta on vaikea uskoa, etteikö se vaikuttaisi haittaavasti formuloilla kisaamiseen.

Di Resta korvasi sairastuneen Massan jo tällä kaudella Unkarissa. Myös brittikuski on ollut vuosia sivussa. Viimeksi hän ajoi täysipäiväisesti F1-autolla kaudella 2013.

– En usko hänen olevan oikea mies tähän pestiin. En näe hänen olevan se kuljettaja, joka johtaisi tallin kehitystyötä ja saisi aikaan tuloksia.

Mukana taistelussa Lance Strollin tallikaveriksi on myös Pascal Wehrlein.