Lewis Hamilton ajoi pohja-ajan Meksikon GP:n ensimmäisessä osiossa. Hän voitti kuudella sadasosalla tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Kolmanneksi ajoi Max Verstappen, joka hävisi nopeimmalle Hamiltonille reilun kymmenyksen. Sebastian Vettel oli neljäntenä lähes samalla ajalla.

Osion suurin yllättäjä oli McLarenin Fernando Alonso, joka ajoi viidenneksi. Hän hävisi vain vajaat kaksi kymmenystä Hamiltonista.

Kimi Räikkösellä oli vaikeuksia saada pakettia kasaan aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Räikkönen jäi pitkästi yli puoli sekuntia kärkikuskeista ja oli seitsemäs. Samanlaisista ongelmista kärsi myös Red Bullin Daniel Ricciardo, joka oli kahdeksas.

Huomioitavaa ensimmäisessä osiossa oli se, että molemmat Red Bullit ja Ferrarit ajoivat nopeimmat kierroksensa superpehmeällä rengasseoksella, kun muut käyttivät ultrapehmeää seosta.

Ensimmäisestä osiossa tippuivat molemmat Sauberit ja Haasit sekä Toro Rosson Pierre Gasly, joka ei päässyt edes liikkeelle. Hänen autonsa moottori hajosi viimeisissä harjoituksissa, joten vikaa korjattiin vielä aika-ajojen ajan.