Haas-kuski Romain Grosjean on planetf1.comin mukaan kehottanut Daniil Kvjatia ja Jolyon Palmeria jatkamaan elämää ja uskomaan unelmiin, vaikka F1 heidän osalta ”pysähtyisikin”.

Toro Rossolla ajava Kvjat joutui surkeiden otteiden takia sivuun Malesian kisasta, lisäksi hän missaa myös ensi viikonloppuna ajettavan Japanin kilpailun. Näissä kisoissa Toro Rossoa piiskaa Pierre Gasly.

Renault-kuski Palmerin tulevaisuus puolestaan on auki, eikä hän mitä suuremmalla todennäköisyydellä jatka formula ykkösissä.

Ranskalaistähti Grosjean osaa olla mainittujen kuskien suhteen myötätuntoinen.

– Daniililla ei ole ollut helppoa aikaa. Hän on tehnyt erittäin hyviä kisoja menneisyydessä, Haas-kuski sanoo sivuston haastattelussa viitaten Kvjatiin.

Palmerin puolestaan tulisi olla stressaamatta.

– Hänellä ei ole nyt paineita pitää paikkaansa, joten nyt hänen täytyy vain painaa niin kovaa kuin pystyy ja koittaa saada mahdollisuus muualta tulevaisuudessa.

Grosjean itse tietää, miltä tuntuu olla poissa formula ykkösistä. Hän ajoi Renaultilla kauden 2009, mutta sen jälkeen F1-sirkus jäi. Urallaan kymmenesti palkintokorokkeelle taistellut kuski palasi formuloihin vuonna 2012 – mies ajoi Lotuksella aina kauteen 2015 saakka.

– Yksi asia, jonka elämä on opettanut minulle, on se, että kun F1 loppuu, on elämää vielä ohessa. Kyllä, puhelimesi soi vähemmän ja sosiaalinen mediasi ei kasva yhtä paljon, mutta sinulla on ystäviä, perhettä ja elämää, 13:ntena 26 pinnan turvin kuluvan kauden MM-sarjassa oleva Grosjean sanailee.

– Parasta on uskoa unelmaasi ja jatkaa niin kovaa kuin voit. F1:n rinnalla on muita hyviä sarjoja, ja voit tehdä, mitä rakastat.