Autosport kirjoittaa artikkelissaan, että Force India ei salli ”löysää” asennetta tiimiläisiltään, ennen kuin valmistajien MM-sarjan neljäs sija on varmistunut. Talli on myös laittanut kuskinsa ruotuun, sillä sivuston artikkelin mukaan valmistajien nelossija on nyt pääprioriteetti.

Sunnuntain Japanin GP:ssä Esteban Oconin ja Sergio Perezin määrättiin pitämään asemansa, kun he taistelivat peräkkäisistä sijoista. Ocon oli ruutulipulla lopulta seitsemäs ja Perez kahdeksas.

– Sen jälkeen, kun neljäs sija on turvattu, voimme istua alas ja katsoa, voivatko he itse asiassa kilpailla uudelleen, tallin operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer muotoili sivustolle.

Force India on ollut yksi F1-kauden onnistujista. Talli on MM-sarjassa neljäntenä kolmen suuren, eli Mercedesin, Ferrarin ja Red Bullin jälkeen.

Toisaalta ero takana viidentenä keikkuvaan Williamsiin on 81 pinnaa. Nyt talli tekeekin kaikkensa, jotta kyseinen nelossija olisi totta myös päätöspisteissä.

– Tiimi tulee aina ensin. Meidän filosofianamme on aina maksimoida tiimin potentiaali, ja meidän on tehtävä se.

Talli on tehnyt tosiaan jotain oikein, sillä kuten sanottua, valmistajien nelossija on nyt omissa käsissä.

– Mutta se ei maksimoi tiimin potentiaalia, jos he kolaroivat toistensa kanssa. Joudumme tekemään jotain erilaista, jotta voimme maksimoida tiimin potentiaalin, Szafnauer painotti.